Az Angyal Borászat sikerei a IX. Egyházi és Világi Borok Versenyén

Borászportál
2014. szeptember 08., 13:09


Az idei borverseny időszak nagy sikerrel zárult az Angyal borászat számára több nemzetközi és magyar versenyen értek el jó eredményeket. Az utolsó díjátadó, augusztus 30-án egy falunap keretében zárult.
Az Angyal Borászat sikerei a IX. Egyházi és Világi Borok Versenyén
 
A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) ebben az esztendőben – sorrendben – kilencedik alkalommal hirdette meg az Egyházi és Világi Borok Versenyét. A 2006-ban hagyományteremtő szándékkal Gödöllőn útjára indított kezdeményezésnek idén Dány adott otthont. 58 borászat 173 borral nevezett a versenyre ezek 40 % kapott ezüst és aranyérmet, ebből 3 arany az Angyal borászat boraiból került ki! A boraikat megtalálhatják az áruházak polcain, illetve házhoz is szállítják, ha megrendelik webshopból.
 
Aranyérem
Angyal Tokaji Furmint késői szüret 2011
A november végi szüret meghozta a várva várt reményeinket ennél a 80g/l cukortartalmú desszert bornál. A túlérett, töppedt szőlőszemek mézédes naspolyára, vadkörtére és aszalt gyümölcsökre jellemző ízek fedezhetőek fel benne. Cukortartalmát magasan megőrizve készítették el melynek fogyasztását 12-14 C fokra hűtve desszertekhez, gyümölcsökhöz, lágy sajtokhoz mint a brie vagy camambert kísérőjeként ajánlják.
Aranyérem
Tokaji Furmint Birtok Válogatás 2011
Az aranysárga színű Furmint illata kissé birses, kellemesen citrusos jellege mellett a borvidékre jellemző talajszerkezetnek köszönhetően, kiugró ásványosság és némi fűszeresség emeli a bor értékét. Egy igazi karakteres, fajtajelleges Tokaj -hegyaljai Furmint. Mint neve jellemzi Birtok Válogatás, így a szőlőterületeken belül nem csak a dűlők kiválasztására, hanem a szőlők leválogatására is gondosan figyeltek. Mint pörkölés, mint származás szempontjából több féle új tölgyfahordóban érlelték 9 hónapon keresztül. Fogyasztását 12 C fokon ajánlják sültek, saláták kemény sajtok kísérőjeként.
Aranyérem
Tokaji Hárslevelű Birtok Válogatás 2011
A Hárslevelű bora, fajtajelleges, színe áttetsző aranysárga. Illatvilága nagyon gazdag: gyöngyvirágra, hársmézre emlékeztet a töppedt szőlő kellemes illatával kísérve. A bor íz világa az egzotikumok széles vonalát tárja fel. Savai kellemes elegyet képeznek a magas alkoholtartalommal. Testes, kristályosan csillogó, elegáns, jó egyensúlyú bor. Fogyasztását ajánlják friss saláták, friss sajtok, keleties fűszerezésü ételek kísérőjeként 12 C fokon.
Mind e közben folynak az szüreti előkészületek Rátkán az Angyal Borászat és Szőlőbirtokon, ahol a szélsőséges időjárás, és a jelentős csapadék ellenére is, lesz még mit szüretelni. A panzióban szeptember második hétvégéjével – a tavalyi évhez hasonlóan - elkezdődtek a szüreti hétvége programcsomag, ahol mindenki kipróbálhatja magát, mint szüretelő egy bortematikus hétvége keretei között. Bővebb információ itt olvasható.
Winelovers borok az olvasás mellé