Képzeletbeli menüsor nagyon is valóságos borokkalEmber legyen a talpán, aki a Winelovers Grandon az összes pincészettől kóstol valamit. Aki egyszer is megtapasztalja, milyen elveszni a felvonuló tételek kavalkádjában, az később biztosan készít egy előzetes tervet arra vonatkozóan, hogy milyen szempontok mentén kezdi a kóstolást. Fel lehet térképezni egy borvidéket, össze lehet kóstolni különböző régióknak egy adott szőlőfajtából készült borait, de hosszasan el lehet időzni egy-egy borstílusnál (pezsgők, édesek stb.) is. Mi ezúttal egy végtelenül egyszerű szempontot követtünk: egy elképzelt menüsorhoz választottuk ki a legmegfelelőbb borokat a kínálatból.
Pezsgő borvidékek: az egész országból érkeztek buborékok a legnagyobb hazai boros eseményreTöbb évtizedes múlttal rendelkező, néhány éve működő, és határon túli borászatokkal egyaránt találkozhattunk a Winelovers Grandon. A pezsgők nagyon népszerűek voltak, szerencsére szinte minden borvidékünkről érkezett buborékos ital, így volt miből választani.
Vajon van olyan hazai borstílus, ami nem volt ott a Winelovers Grandon?Zero dosage pezsgőtől pét-nat-on és száraz fehéreken át a tokaji aszúkig és csúcs vörösekig egyszerűen minden hazai borstílusba belekóstolhatott az, aki részt vett a borvilág legnagyobb hazai kóstoló eseményén.
"A versenyképesség a szőlőben kezdődik, a hibátlan bor alapvető követelmény"Kókai Nagy Tímea "témáról témára" tudósítása a 2024-es Borkonferenciáról.
Halimba Crystal gyárlátogatás és pohárteszt az In Vino Lidia 6. születésnaponA hazai borászati szakma elismert képviselői, lenyűgöző helyszínek, csillogó kristálypoharak, hagyományos üvegfúvási technika, fenséges borok, ínycsiklandó ételek – mindez az In Vino Lidia 6. születésnapi eseményén!
“A jó sztorik, a jó élmények valahogy mindig a borhoz és a pezsgőhöz kötődnek”A résztvevők mondják el, milyen volt a 7BOR7KOR pezsgőkóstoló.
Újvilági sztorikat és borokat ismerhettünk meg az Araz Étterem borvacsorájánNagy sikere volt az Araz Étterem által szervezett borvacsorának, amelynek apropóját Kupa Enikő és Kovács Tibor „Borgőzös Évszázadok” című könyvének megjelenése adta.
A csökkenő kereslet passzív elfogadása helyett egy emelkedő trendbe lehet aktívan kapcsolódniDr. Prónay Bencét, a Borkonferencia főszervezőjét kérdeztük az idei legfontosabb témákról: az alkoholcsökkentett-, és mentes borokról és a mesterséges intelligencia szerepéről a borászatokban.
Lőttek a száraz novembernek: rekordmagas látogatószám volt múlt szombaton a hazai vörösborok legnagyobb kóstolójánKimondottan vártam ezt az idei kóstolót, amelynek ismét az elegáns Corinthia Hotel adott otthont, hiszen idén a megszokottnál is több kis, családi pincészet örvendeztette meg a résztvevőket a bordói típusú vörösboraikkal, ami számomra mindig nagy öröm. Szeretem, ha új történeteket ismerhetek meg, lelkes, innovatív borszakértőkkel beszélgethetek, és mindezt kiváló borok társaságában tehetem.