Két és fél tonna libamájat ettek meg

Borászportál
2014. szeptember 08., 07:29


Gasztronómiai világrekord született a Libamáj Fesztiválon: Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában egy óra alatt 21 libás, libamájas ételt készített el.
Két és fél tonna libamájat ettek meg
 
Ez világrekord, mivel ilyen rövid idő alatt még senki nem készített ennyi libás ételt. A sztárchéf vasárnap 2-kor kezdte el a rekordkísérletet, háromkor pedig már az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatta meg.
Közel 15 ezren látogatták meg a háromnapos Libamáj Fesztivált, amelyet idán második alkalommal a budapesti Erzsébet téren tartottak. Nem csak gasztronómiai, hanem látogatói rekord is született: az idei Libamáj Fesztiválon volt a legtöbb látogató, a fesztivál 6 éves történetében, összesen 14.200-an kóstolták meg a magyar hungarikumot. Rekordnak számított a libamáj fogyása is: 3 nap alatt 2500 kg libamáj fogyott el.
 
Egész hétvégén libamáj és liba különlegességeket kóstolhattunk az Erzsébet téren. A kilátogatók megízlelhették a libatepertős csokoládé felfújtat, a langyos libamáj salátát áfonyával, tokaji balzsamos vinegrettel és a Vaníliás kacsamellet, levendula-vajas szőlőt nudlival. Három napon át tanulhatták a háziasszonyok és az érdeklődők a liba és kacsaételek elkészítésének titkait hétvégén a Libamáj Fesztiválon, a budapesti Erzsébet téren. Ebben három napig a vendégek segítségére voltak a színpadon az Almárium bisztró séfjei, akik számos liba- kacsainyencséget készítettek el.
„Az eddigi legsikeresebb Libamáj Fesztivált rendeztük most az Erzsébet téren. A rekordok fesztiválja volt ez, a legtöbb látogató jött el, a legtöbb libamáj fogyott és egy óra alatt a legtöbb libás étel készült el. Nagyon jó helyet sikerült találni a Libamáj Fesztiválnak az Erzsébet téren és kiváló volt az együttműködés a Sziget Eye órisákerékkel is. Ez volt a 13. gasztrofeszesztiválunk, a következő pedig a Magyar Ízek Vására lesz decemberben” – mondta el Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója, a fesztivál főszervezője.