Nagyot bukott a Borfesztivál

Borászportál
2014. szeptember 16., 21:13


Elmosta az eső a Budavári Borfesztivált - olvasható a szervezők közleményében. Nem volt még ekkora eső és ennyire rossz időjárás az elmúlt 23 évben, mint idén. A látogatók száma alig érte el a 20 000 főt!
Nagyot bukott a Borfesztivál
 
Kültéri rendezvény lévén természetesen számolni kell az időjárás viszontagságaival, és változékonyságával, de ilyen szélsőséges vízmennyiségre szinte lehetetlen felkészülni, nem beszélve az időjárás-előrejelzésről, melynek hatására sokan inkább útnak sem indultak a Borfesztiválra, pedig volt néhány óra napsütés, és borongós, de esőmentes napszak, amikor a rendezvény meg tudta mutatni valódi vonzerejét - olvasható a közleményben.
 
A lapunkhoz eljuttatott anyagból az is kiderül, hogy idén több nehezítő tényező okozott kemény fejtörést a szervezőknek. Ami a látogatók számát illeti, a Borfesztivál negatív rekordot döntött: a vendégek száma az időjárás miatt alig érte el a húszezer főt. Emellett komoly anyagi gondot jelent, hogy az eddigi állami támogatások mind abszolút értékben és arányaiban is aprópénzzé váltak: az elmúlt években a Borfesztivál teljes költségének 15 százalékát állami támogatások fedezték, ebben az évben ez csupán 3 százalék volt.
 
Az elmúlt év és az idei rendezvény nehézségei miatt a következő évi Budavári Borfesztivál komoly veszélyben van, így a következő napokban a Borfesztivál igazgatója segítségért folyamodik a kormányzat illetékeseihez.
 
Nagyot bukott a Borfesztivál
Fotó: Bors Eszter
 
A szervezők ezek mellett köszönetüket fejezték ki a borászoknak és a többi kiállítónak, a fellépő művészeknek, a fesztivál főtámogatójának, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft-nek, és a rossz idő ellenére kilátogató vendégeknek.
 
Viszontagságokkal teli, bor- és esőillatú Borfesztiválon vagyunk túl, reménykedünk egy derűsebb, napsugaras folytatásban - írták a szervezők.
Winelovers borok az olvasás mellé