Megnyílt a Garai Pincészet a Nyéki-hegyen!

Borászportál
2014. október 06., 10:45


Megnyílt a megújult Garai Pincészet, Szekszárdon. Az égiek is hozzájárultak a szép idővel a megnyitó sikeréhez!
Megnyílt a Garai Pincészet a Nyéki-hegyen!
 
Szombat délután mintegy 60 vendég jelenlétében ünnepélyesen megnyílt a Garai Pincészet Kft. borterasza, felújított sárközi présháza, borospincéje és vendégháza a szekszárdi borvidék egyik legszebb dűlőjében, a Nyéki-hegyen.
 
Megnyílt a Garai Pincészet a Nyéki-hegyen!
Ünnepi beszédet mondott Heimann Zoltán, a szekszárdi borvidék hegyközségi tanácsának elnöke, aki hangsúlyozta, hogy a borosgazdák egyéni ambíciói, törekvésük a legjobb bor elkészítésére hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre több kiváló bor készül a szekszárdi borvidéken, amelyek megalapozták a borvidék jó hírnevét. Ezután Wigand István, mecseknádasdi plébános megáldotta a birtokot, majd az ünnepélyes szalagátvágás után megtekintették a meghívottak a borfeldolgozót, borospincét, a kádárszerszámokat bemutató kis kiállítást.
Olaszrizlinget ízlelgetve sétáltak a szőlősorban a vendégek az első állomásig, ahol a borosgazda a szőlőültetvényről, az idei időjárás növényvédelmi kihívásairól mesélt.
Egy chardonnay kíséretében ért fel a csapat a vendégházhoz, ahol kékfrankos rozéval a poharukban járhatták be az omladozó présházból kialakított hangulatos szálláshelyet, amely szintén rejt egy kis borospincét magában.
Megnyílt a Garai Pincészet a Nyéki-hegyen!
A „borbarátok” lefelé már könnyebben sétáltak a Collection Life gitárduó virtuóz, magával ragadó zenéjét hallgatva, akik az állófogadást sokak számára felejthetetlen élménnyé varázsolták a szőlőhegy lankáin.
Winelovers borok az olvasás mellé