Közös borral hódítanának világot a balatoniak

Borászportál
2014. október 13., 14:16


Szombaton a Nagy Olaszrizling Kóstoló nyitóeseményeként a Balatoni Kör nyilvánosságra hozta a Balaton Bora védjegy kritériumrendszerét, melyet az idei évben vezetnek be, hogy a következő évjárattól piacra kerülhessen, új balatoni olaszrizling sztenderdet teremtve. A bejelentés célja, hogy a piaci szereplők, elsősorban a balatoni pincészetek megfelelően megismerhessék a rendszert és csatlakozhassanak.
Közös borral hódítanának világot a balatoniak
 
Közös borral hódítanának világot a balatoniak
Fotó: Graselly Balázs
A Balatoni Kör borász tagjai több más neves balatoni borásszal közösen mutatták be a Balaton Bora szabályrendszerét, ezzel is jelezve, hogy távlati céljuk egy új régiós borkategória bevezetése egységes címkével és arculattal, jól azonosítható stílussal, megfelelő ár-érték aránnyal, melynek minőségi garanciáját és piaci sikerét leginkább az biztosíthatja, ha gyakorlatilag minden jó nevű balatoni pince részt vesz benne, elkészítve saját Balaton Borát, a védjegy minőségbiztosítási rendszerének megfelelően.
A bejelentésben részt vevő borászok végül bemutatták azokat az Olaszrizling tételeiket, melyek jelenlegi kínálatukból leginkább megfelelnének a Balaton Bora stílusának és irányvonalának.
Közös borral hódítanának világot a balatoniak
Fotó: Graselly Balázs
A szombati Nagy Olaszrizling Kóstolón a következő borászok, pincészetek tartották meg közösen a sajtótájékoztatót: Bezerics, Borbély, Bujdosó, Figula. Homola, Istvándy, Jásdi, Káli Kövek, Konyári, Laposa, Légli Ottó, Pálffy, Pócz, Sabar, Szent Donát, Szeremley, Trombitás, Váli, Villa Tolnay, illetve Kardos Gábor mint a Balatoni Kör elnöke.
 
Winelovers borok az olvasás mellé