Jól szerepeltek a magyar párlatok Angliában

Borászportál
2012. július 29., 12:33


Verseny - Közel 90 ország termékei versenyeztek az 1969-ben alapított angol Nemzetközi Bor és Párlat Versenyen (IWSC), amely a világ italkészítőinek egyik meghatározó vetélkedése, és ahova Magyarországról több pályázat is érkezett.
Jól szerepeltek a magyar párlatok Angliában
 
Többek között aranyérmet szerzett az IWSC-n a Gyulai Pálinka Manufaktúra Báró Harruckern kökénypálinkája; az alföldi vállalat termékei további 4 ezüst- és 2 bronzérmet is begyűjtöttek – közölte a Borászportállal a vállalat.
 
Az IWSC honlapja szerint az idei versenyen több magyar cég terméke részesült díjazásban: aranyérmet szerzett a Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra két terméke, továbbá a Pajzos borászat 2000-es évjáratú 6 puttonyos Tokaji Aszúja, emellett számos magyar ital kapott ezüst- és bronzérmet.
 
Az angliai Surrey-ben rendezett versenyen a bírálati folyamat két lépcsőből áll, egyfelől a szakmai zsűri vakkóstolásából, másfelől részletes kémiai és mikrobiológiai elemzésből. A versenyben csak olyan termékek vehetnek részt, amelyek jelentős tételben kerülnek kereskedelmi forgalomba.
 
Az aranyérmes kökénypálinka mellett ezüstéremmel ismerték el a manufaktúra birs-, szilva-, fehér eper és szomolyai feketecseresznye párlatait, míg a Gyulai vilmoskörte és kajszibarack pálinkák bronzérmet kaptak.
 
A Gyulai Pálinka Manufaktúra közleménye emlékeztet, hogy termékei 2012-ben a hazai HunDeszt pálinkaversenyen, valamint az ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyen is számos díjat szereztek.
 
A Gyulai Pálinka Manufaktúra gyökerei közel 300 évre nyúlnak vissza, az első magyar pálinkafőzdét Harruckern János báró alapította Gyulán 1731-ben. A cég napjainkban több mint 30 féle termékkel van jelen a piacon, ezek között megtalálhatóak az erdei, vad gyümölcsökből készült különlegességek, a klasszikus ízek és az ágyas pálinkák is, specialitásuk pedig a házasított pálinkák, a Gyulai évszakok.
 
További eredmények innen elérhetők.