Carpe diem

Gyönyörű sárgamuskotályt szüreteltek Mádon

Gyönyörű sárgamuskotályt szüreteltek Mádon

Sokat hallani arról, hogy a 2014-es év csapadékos időjárása milyen szörnyűségeket művel a szőlővel. Szerencsére érkeznek bíztató hírek is néhány borvidékünkről!

Borhotelek ajánlatai a legolcsóbban az Orango.hu-n

Tokaj, Villány Eger, Badacsony és Hajós-Baja. Utazz ősszel hazánk legszebb borvidékeire! A legjobb borhotelek kedvezményes ajánlatait egy gombnyomással megvásárolhatod az Orango.hu-n!
Bővebben

Pohárral a kézben

Ezek voltak a borfesztivál legfrissebb borai

Ezek voltak a borfesztivál legfrissebb borai

Már nem is tudom visszaidézni, hogy a megelőző évek Budaivári Borfesztiváljai közül melyik volt nagyon esős és melyik csak kicsit. Olyanra, amikor végig gyönyörű idő volt, régebbről emlékszem csak. Az idei fesztivál sem a szép idő miatt marad majd meg sokak emlékében, az égiek csak kevéssé voltak kegyesek a fesztiválozó közönséghez.

Borpiac

A hegyközségek 4. rész - A hegyközség által hozott szabályok

A hegyközségek 4. rész - A hegyközség által hozott szabályok

A hegyközségekről szóló korábbi cikkeinkben bemutattuk a hegyközségi szervezetekre vonatkozó legfontosabb szabályokat, a tagok jogait és kötelezettségeit (itt és itt). Ezúttal a hegyközségek által hozott szabályok kerülnek sorra.

A butélia mélyén

Kecskeméti borhamisítókat ítéltek el

Kecskeméti borhamisítókat ítéltek el

A legkevesebb 270 ezer liter hamis bort készítő civileket és az őket segítő pénzügyőröket több éves börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla - írja a boraszat.hu.

Nagy durranás

Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőit

Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőit

A Kreinbacher Birtok a Budavári Borfesztiválon bemutatta új exkluzív pezsgőit. A szakmai kóstolót követően a nagyközönség is megízlelhette a birtok standjánál, az oroszlános udvarban az új köntösbe bújtatott borokat és pezsgőket. A címkéken egy huszárvágás utal a magyar virtusra, valamint egy hóvirág jelképezi Somló iránti tiszteletet.

Tüzes víz

Maximalizálhatják az otthon főzött pálinka mennyiségét

Maximalizálhatják az otthon főzött pálinka mennyiségét

E hónapban rendezik az Európai Unió és Magyarország közötti pálinkavitát. A pálinkatörvényt emiatt a Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan benyújtja.

Hírszüret

Újabb meglepetést okoz az időjárás!

Újabb meglepetést okoz az időjárás!

A múlt hétvégéhez képest pálfordulás következik be az időjárásunkban, ugyanis késő nyárias idő várható a hétvégén, csak keleten, északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Bor + gasztró

Jöhetnek az indonéz gasztroturisták!

Jöhetnek az indonéz gasztroturisták!

Újabb, a hazai konyhát és budapesti éttermeket méltató írás jelent meg, ezúttal az indonéz Peak magazin Gourmet & Travel című kiadványában - adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.

Vino Vitalis

Ez az 5 legdurvábban hízlaló ital!

Ez az 5 legdurvábban hízlaló ital!

Talán kevesebben tudják, hogy az italok között szinte könnyebben találhatunk brutálisan hízlalóakat, mintha ételeket vizsgálnánk. Íme az öt legdurvább!

Mitől függ, hogy meddig tartható el egy bor?

Szerkesztőségünk rengeteg olyan levelet kap, amelyekben arról érdeklődnek olvasóink, hogy mennyit érhet az az X vagy Y éves bor, amely otthon áll a vitrinben. Rossz hírünk van: semennyit.
Bővebben

Bortré

Babiczki László: Ráérek még elkészíteni a Nagy Bort

Babiczki László: Ráérek még elkészíteni a Nagy Bort

Babiczki Lászlót egy 2004-ben megjelent újságcikk nyomán úgy ismerhettük meg, mint az „ország legfiatalabb borásza”, aki lelkes, 19 éves kísérletező kedvű borászként már remek mátrai borokat tett le az asztalra. Laci borstílusa azóta kiforrott, s a borászkodás mellett másik szenvedélye is lett: a quadozás. Szponzorunk jóvoltából így ő is egy héten keresztül tesztelhetett egy Honda TRX 500 FPE-t.

Blogszemle

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Válogass a hazai borbloggerek írásaiból:

 • Borrajongó: Tállya arcai - A megújuló Tállya motorjai
 • Pécsi Borozó: Isztria vörös oldala
 • Borrajongó: Olaszrizlingből elégtelen
 • Mandiner: Laposa Bence interjú
 • Táncoló Medve: Tokaj Komolyzene ihlette klasszikus borok
  (és még sokan mások)


Borban utazom

Toszkánától Lazioig - Közép-Olaszország

Toszkánától Lazioig - Közép-Olaszország

A Budavári Borfesztivál díszvendége az idei évben Olaszország lesz, ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk a Borászportálon. Eddig körbejártuk Észak-Olaszországot, először a nyugati oldalt, majd a keletit és most megérkeztünk Ravennához, Firenzéhez, Sienához és Rómához. Ismét sok állomás és érdekesség vár ránk!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!