Carpe diem

Így készíts üres borospalackokból fantasztikus halloweeni kiegészítőt

Így készíts üres borospalackokból fantasztikus halloweeni kiegészítőt

Avagy, nem kell más, csak néhány üres palack, festék, és némi kézügyesség a legkirályabb halloweeni asztaldíszhez!

Karácsonyi "Asszony bora, ember bora" játék

Az év végére jelenik meg a Borra-Való együttes Asszony bora, ember bora című lemeze a NarRator Records kiadó gondozásában, az Artisjus Zenei Alapítvány, a Monori Borút Egyesület és a Sláger Tévé támogatásával.
Bővebben

Pohárral a kézben

Hosszú az út a badacsonyi aszúig

Hosszú az út a badacsonyi aszúig

A budapesti Andante Borpatikában Málik Zoltán, Váli Péter és Beöthy János, badacsonyi borászok tartottak borkóstolót/vacsorát. Történet a budai zöldtől a badacsonyi „aszúig”.

Borpiac

Befejezték a szüretet Soltvadkerten

Befejezték a szüretet Soltvadkerten

A középérésű fajták sínylették meg a kedvezőtlen időjárást a Kunsági Borvidéken - mondta Frittmann János, a kunsági borvidék hegyközségének elnöke a Soltvadkerti TV-nek.

A butélia mélyén

Van, ahol még várnak a szürettel Villányban

Van, ahol még várnak a szürettel Villányban

Januárra ígér új borokat a Villányi borvidéken működő Brunyai Családi Pincészet. A borászat kiemelten kezeli a magyar fajtákat, idén is húztak egy merészet: a hárslevelűt még nem szedték le, késői szüretre készülnek.

Nagy durranás

Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőit

Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőit

A Kreinbacher Birtok a Budavári Borfesztiválon bemutatta új exkluzív pezsgőit. A szakmai kóstolót követően a nagyközönség is megízlelhette a birtok standjánál, az oroszlános udvarban az új köntösbe bújtatott borokat és pezsgőket. A címkéken egy huszárvágás utal a magyar virtusra, valamint egy hóvirág jelképezi Somló iránti tiszteletet.

Tüzes víz

Különleges minőségű cabernet franc pálinka készült Villányban

Különleges minőségű cabernet franc pálinka készült Villányban

A Malatinszky Kúria organikus szőlőbirtok saját pálinkájának előállítása, a kiemelkedő 2008-as évjáratú Kúria Cabernet Franc szőlőjéből történt.

Hírszüret

Ritka cudar idő köszönt ránk

Ritka cudar idő köszönt ránk

Az augusztus-szeptemberi rengeteg csapadék, majd a seregélyek után újabb megpróbáltatás előtt állnak a tokaji borászok. Kellemetlen időben kell, hogy nekiálljanak az aszúszemek szüretelésének.

Bor + gasztró

Így válassz bort a pizzához!

Így válassz bort a pizzához!

Megvan minden, ami egy jó pizzához kell, már csak a megfelelő bor kiválasztása van hátra? Ne feledd: minden a feltéttől függ. Itt egy remek infografika, hogy milyen pizzához melyik bor illik!

Vino Vitalis

Miért veszélyes a borvirág?

Miért veszélyes a borvirág?

Úgy tűnik egy új kutatás szerint, hogy az alkohollal összefüggő magas vérnyomás fokozott kockázatára utalhat, ha néhány ital után kipirul a fogyasztó arca.

Három nagy buli is lesz ősszel Etyeken

Etyeken zajlik még a szüret, mégis marad idejük a gazdáknak nyitott vendégfogadásra az őszi időszakban is. Az Újhegyi és Szépvölgyi pincék három hétvégén terveznek közös nyitott pince napokat a Gasztrosétányon.
Bővebben

Bortré

Istvándy Gergely - Egy szelíd motoros

Istvándy Gergely - Egy szelíd motoros

A Káli medence és a Badacsony az év minden részében magával ragadja az utazót, mégis a legszebb arcát szeptemberben és októberben mutatja. Ilyenkor, az őszi napsugarakban sütkérezve zsong az egész vidék: javában zajlik a szüret.

Blogszemle

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Szlovén, tokaji és balatoni borok a tűző napon

Válogass a hazai borbloggerek írásaiból:

 • Borrajongó: Tállya arcai - A megújuló Tállya motorjai
 • Pécsi Borozó: Isztria vörös oldala
 • Borrajongó: Olaszrizlingből elégtelen
 • Mandiner: Laposa Bence interjú
 • Táncoló Medve: Tokaj Komolyzene ihlette klasszikus borok
  (és még sokan mások)


Borban utazom

A Zsirai Vendégház megkapta a 4 napraforgót

A Zsirai Vendégház megkapta a 4 napraforgót

A Zsirai Pincészet idén tavasszal felavatott mádi vendégháza a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének szakmai ajánlására megkapta a legmagasabb Nemzeti Tanúsító Védjegyet, a 4 napraforgós minősítést.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Regisztráció

Alapadatok

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail:*
E-mail újra:*
Leggyakrabban előforduló e-mail címek helyes végződése: gmail.hu, gmail.com, freemail.hu, citromail.hu, freestart.hu, hotmail.com, mailbox.hu, t-online.hu, mail.datanet.hu

Kérjük ellenőrizze, helyesen adta-e meg e-mail címét!

Jelszó:*
Jelszó újra:*
Töltse ki a fenti űrlapmezőket és élvezze a regisztrációval járó előnyöket:
 • hozzáférés exkluzív cikkeinkhez
 • akciós áron elérhető, aukciókon meghirdetett termékek vásárlása
 • részvétel a regisztrált olvasóinknak szervezett nyereményjátékainkon, amelyeken szebbnél-szebb boros ajándékok találnak gazdára: borfesztivál-, bortanfolyam belépők, borkülönlegességek, borhétvégék...stb.

Fontos, hogy adatait pontosan adja meg, mivel a nyereményről a regisztráció során megadott e-mail címen tájékoztatjuk,
valamint a nyeremény átvételekor esetlegesen felmerülő azonosítási problémák kockázata is csökken!


A regisztrációval Ön elfogadja a következőket:

 • A Borászportál rendszerében a későbbiekben létrejövő regisztrációhoz kötött funkciók a megadott adatokkal (e-mail cím, jelszó) használhatók.
 • A Borászportál rendszere eseti jelleggel hírlevelet, marketing célú üzeneteket küld a regisztráció során megadott e-mail címre.
 • Amennyiben Ön NYER, a Borászportál rendszere megjeleníti oldalain az Ön nevét, lakóhelyét (csak a települést) és e-mail címét.
A regisztráció menete:
 • Töltse ki a fenti űrlapot!
 • Kattintson a "Mehet" gombra.
 • Aktiválja regisztrációját, a megadott e-mail címre a Borászportál rendszere által küldött elektronikus levélben található linkre történő kattintással!

Jelszó emlékeztető

E-mail cím:


Adja meg a regisztrációhoz tartozó e-mail címét, hogy rendszerünk elküdhesse Önnek az ahhoz tartozó  jelszavát.

Szabályzat

A Borászportál aukcióin csak a regisztrált felhasználók vehetnek részt. Amennyiben Ön regisztrált felhasználónk, a licitáláshoz be kell lépnie.

Amennyiben a Vevő a termékre (az aukció tárgyára) érvényes licitet tesz, akkor a Ptk. 211. § szerint köteles azt az eladótól, a licitben megadott áron átvenni és pénzügyileg teljesíteni.
Az ellenérték üdülési csekkel nem egyenlíthető ki.

Leütött termék vagy szolgáltatás ellenértékét az aukció lezárultát követő 10 munkanapon belül kell kiegyenlíteni. 10 000 forintot meg nem haladó nyertes licit esetén a Borászportál által kiállított 1000, 2000 és 3000 forint értékű kuponok nem használhatóak fel.

Nyeremények átvétele:
Az aukción leütött nyeremények átvételére az alábbi lehetőségek vannak:

 • postai úton utánvéttel
 • adsfutárcég közreműködésével, utánvéttel
 • személyesen a Borászportál szerkesztőségében

Az átvételi módok közül az aukció nyertese szabadon választhat.
A nyerteseket munkatársunk a regisztrációkor megadott elérhetőségeken keresi meg a részletek egyeztetésével kapcsolatban.

Kérdés esetén az info@boraszportal.hu e-mail címen adunk felvilágosítást.

A "Licitálok" gomb:
Ha a "Licitálok" gombra kattint, Ön az aukción felkínált termékért vagy szolgáltatásért azt az árat ajánlja, amely "Az Ön ajánlata:" felirat mellett található. Ez rendszerint 1000 Ft-tal (kisebb értékű aukciók esetén 500 Ft-tal) magasabb, mint az előző ajánlat.
Amennyiben az aukció nem éri el a leütési árat, és az aukció lejáratának időpontjában Ön kínálta a legmagasabb árat, Ön nyeri az aukciót. 
Ha ez az ár megegyezik a leütési árral, szintén Ön nyeri az aukciót.

A "Licitálok" gombon minden esetben ki van írva, hogy Ön mekkora összeget ajánl az adott termékért/szolgáltatásért. Ezt az összeget a rendszer a más licitálóktól érkezett licitek figyelembe vételével 3 másodpercenként frissíti. Ha ön már licitált az adott termékre szolgáltatásra, a "Licitálok" gomb fölött kiírásra kerül, hogy az adott időpontban Ön áll-e nyerésre.

Az "Elviszem azonnal leütési áron" gomb:
Ha az "Elviszem azonnal leütési áron" gombra kattint, Ön a Leütési árat ajánlja az aukción szereplő termékért vagy szolgáltatásért. 
Ebben az esetben az aukció azonnal lezárul, és Ön nyeri azt a leütési áron.

Az aukció záró időpontja

Az aukció a Licit határidőnél megadott időpontban zárul (kép alatt jelölve). Abban az esetben, ha az aukció határidejét megelőző 5 percben érvényes licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra, az aukció határideje automatikusan meghosszabbodik 5 perccel.

Szómagyarázat

Licit: A licitáló az aktuális ár alapján - abból kiindulva - tesz egyszeri ajánlatot az adott szolgáltatásra vagy termékre, azaz az aukció tárgyára. Az egyedi licit mindig 1 licitlépcsővel magasabb, mint a legutoljára tett ajánlat.

Vevő: A vevő az a licitáló, aki az aukció lejártakor a legmagasabb összeggel licitált az aukció tárgyára vagy az a személy, aki a leütési árat ajánlotta a termékért, szolgáltatásért.

Leütési ár: Amennyiben a licit a licit határidő előtt eléri ezt az értéket, az aukció lezárul. A leütési árat ajánló licitáló nyeri az aukciót.

Kikiáltási ár: A kikiáltási ár az az ár, amelyről az aukció indul.

Eredeti ár: Az az ár, amelyért a szolgáltatás vagy termék az eladótól (pl. szállodától, fürdőtől) megvásárolható.

Licit határidő: Az az időpont (év, hónap, nap, óra, perc formában megadva) amikor az adott termékre vonatkozó aukció lezárul. Ha ezt megelőzően az aukció nem éri el a leütési árat, az a licitáló nyeri az aukciót, aki a legmagasabb összeget ajánlott a felkínált termékért vagy szolgáltatásért. A licit határidő meghosszabbodik, ha az azt megelőző 5 percen belül licit érkezik az adott termékre/szolgáltatásra.

Licitlépcső: A licitlépcső mindig a legutoljára tett ajánlat (aktuális ajánlat) összegétől függ, mértéke az alábbi táblázat szerit változik:

1 Ft-tól 100 Ft-ig 10 Ft
100 Ft-tól 1.000 Ft-ig 50 Ft
1.000 Ft-tól 2.000 Ft-ig 100Ft
2.000 Ft-tól 5.000 Ft-ig 200 Ft
5.000 Ft-tól 10.000 Ft-ig 500 Ft
10.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig 1.000 Ft
100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig 5.000 Ft
500.000 Ft-tól 1.000.000 Ft-ig 50.000 Ft
1.000.000 Ft-tól   100.000 Ft

Ajánlja a cikket ismerőseinek!

Feladó neve:*
Feladó e-mail címe:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Magamnak is elküldöm:

Megjegyzés:

* a csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!