Badacsony borvacsora az Andante Borpatikában, október 9.

Budapest - Beöthy János, Málik Zoltán, Váli Péter tolmácsolásában az Andante Borpatikában bemutatkozik Badacsony!
A területen már a római korban is termesztettek szőlőt, Probus császár nagy telepítéseket is végeztetett itt. A középkorban az ültetvények nagy része egyházi tulajdonba került. A badacsonyi ürmös a 18–19. században a tokaji aszúhoz hasonló hírnévre tett szert.
A filoxéra-járvány utáni rekonstrukció során támfalakat építettek, hogy megakadályozzák a talaj erózióját és technológiai újításokat vezettek be. Új szőlőfajták is kerültek a területre. Szerzetesek telepítették be Franciaországból a Pinot grist, amely a talaj különleges adottságai folytán egy jellegzetes helyi fajtává, Szürkebaráttá alakult, amely jó évjáratokban aszúsodik.
Talaja bazalt alapon pannonagyag, pannonhomok, lösz. Éghajlata enyhe, kiegyenlített, magas páratartalommal. A Balaton közelsége miatt a déli lejtők a vízfelületről visszaverődő napfényt is élvezhetik, így nagyon kedvező mikroklíma alakult ki, mely természetes csemegebor készítésére ad lehetőséget.
Menü:
  • Málik Pince: Budai Zöld 2012
  • Málik Pince: Bakator 2012                           
  • Málik Pince: Kéknyelű 2011
  • Vegyes ízelítő tál
  • Váli Pince: Luca 2013
  • Beöthy János: Aspirato
  • Váli Pince:  Rosé 2013
  • Fontott szűz gombapaprikással kapros túró galuskával
  • Váli Pince: Pinot noir 2012
  • Beöthy János:  Pinot grande
  • Beöthy János:  Shaman
  • Brownie erdei gyümölcs raguval
Belépő ára: 8990.- /fő
Időpont: 2014 október 09. 19.00 óra