Olaszrizling Október 2014 - október 1-31.

Ha október, akkor olaszrizling. Egész hónapon át tartó kedvezményeket és programokat ajánlanak az éttermek, a borkereskedések, a vinotékák és a fogadók. Az ország egész területén fellelhetőek az ajánlatok. A havi események listája itt található, a sor folymatosan bővül!
Batthyány Kastélyszálló
Zalacsány - A zalacsányi négy csillagos Batthyány Kastélyszálló is csatlakozott az Októberi Olaszrizling programsorozathoz. A szállodában egész hónapon át kedvezményesen vásárolhatják meg a vendégek az egész palackos olaszrizling tételeket. Valamint október 24-én borvacsorát szerveznek a hónapnak megfelelő tematikára építve, ahol a Vinum Veress Pincészet borait ismerhetik meg.
Borháló Borkereskedés
Országszerte - Egész októberben az olaszrizling körül forog majd minden a negyven Borháló üzletben. Olaszrizling tematikájú kóstolókat szerveznek, ahol a borászok személyesen is részt vesznek! A Borháló üzletek programajánlatai folyamatosan bővülnek. Iratkozzon fel jó előre a legközelebbi üzlet hírlevelére, hogy mindenki másnál hamarabb értesüljön a rendezvényről.
Búsuló Juhász Étterem
Budapest - Az Olaszrizling Október eseménysorozatához csatlakozott a budapesti Búsuló Juhász Étterem is. Ennek keretén belül a borlapuk mindkét olaszrizling tételét a Homola Sáfránykert Olaszrizling 2011 (Balatonfüred-Csopak, Paloznak)  és a Györgykovács Olaszrizling 2011 (Somló-hegy) borokat poharazni fogják ebben a hónapban. Az étterem egyedülálló panorámával és környezettel várja a vendégeket a Gellért-hegy tetején.
Chianti Étterem
Veszprém - Az olaszrizling az egyik legfontosabb fajta Csopakon, így nem csoda, hogy a közeli veszprémi Chianti Étteremben is erről a fajtáról szól majd az októberi hónap. Az étteremben tízféle olaszrizlinget is kóstolhatunk pohárra. Ha ez nem lenne elég, a Chianti a hónap végén a Pannonhalmi Apátsági Pincészettel közösen egy borvacsorát szervez, ahol szintén nagy hangsúlyt kap a szőlőfajta.
Dolce Vita Bor & Delikát
Budapest - A Dolce Vita Bor és Delikát üzlete is csatlakozott az Olaszrizling Október eseménysorozathoz. E hónapban minden olaszrizling 10% kedvezménnyel kapható, illetve egy olaszrizlingcsomagot is összeállítottak az olaszrizlingért rajongóknak, amelynek ára: 5100 Ft (eredeti ár: 5800 Ft). Hetente más-más olaszrizling kóstolható az üzletben, és azon a héten ez az olaszrizling 15% kedvezménnyel vásárolható meg. A hónap folyamán pedig egy kóstolót szerveznek az olaszrizling köré, ahol maga a borász is jelen lesz.
Gogol Borszaküzlet
Szeged - A Gogol Borszaküzletben, Szegeden egész hónapban kedvezményes áron lehet olaszrizlinget vásárolni. Az Olaszrizling Október alkalmából minden palack árából 10% kedvezmény, három palack (vagy annál több) vásárlása esetén további 5% – azaz összesen 15%- kedvezményt biztosítanak. A kínálatunk folyamatosan bővül.
Központ Bisztró
Budapest - A Szent István téri Központ Bisztró októberben kiemelt tételként foglalkozik az olaszrizlinggel. Szélesítik a termékkínálatukat, valamint öt bort pohárra is kínálnak. Emellett Sike Tamás különböző évjáratú olaszrizlingekből, Kolonics Károly pedig többféle hordóválogatásból tart kóstolót.
Csetvei Pincészet
Mór - A Móri borvidéken borászkodik Csetvei Krisztina, akinek fajtaválasztékában az olaszrizling is szerepel. A pincészet az októberi hónapra összeállított egy borcsomagot, amit kedvezményesen lehet megvásárolni. A Kő-Papír-Olló 2013-as karton októberben 14% kedvezménnyel kapható a Csetvei Pincészetnél! A karton 6 palack bort tartalmaz, mely ára csomagban 13.400 Ft helyett 11.500 Ft. A karton tartalma: Papír '13 – 2 palack, Olló '13 – 2 palack, Kő '13 – 2 palack.
Palack Borbár
Budapest - A fiatalos lendületű Palack Borbár egy egész napon át olaszrizlingeket kóstoltat, és a vendégek döntik el, hogy melyik lesz a legjobb tétel, méghozzá pontozással. Azt a bort, amely a pontok alapján a legnépszerűbbnek bizonyul, egy hétig 20% kedvezménnyel, a ház összes többi olaszrizlingjét pedig egész hónapban 10% kedvezménnyel kínálják.
Stika Budapest
Budapest - A Stika Budapest az Olaszrizling Október rendezvénysorozat keretein belül egész októberben a Ruppert Pincészet Olaszrizlingjét kedvezményes áron kínálja. Palackára helyben fogyasztásra egyébként 2200 forint, míg most 2000 forintos áron kínálják, míg a deci egységára 320 forint helyett 290 forint. Sőt, fröccsmenüben kérve ajándékként egy literes palack szóda jár minden Ruppert Olaszrizlinghez.
Szél Fiai Fogadó
Nyúl - A Pannonhalmi borvidéken található a Szél Fiai Fogadó, ahol októberben több programmal is várják az olaszrizling szerelmeseit. A Nyúl településen elhelyezkedő fogadó és pincészet olaszrizlinges tematikával borkóstolót, borvacsorát és hétvégi programot (pénteken-szombaton) is kínál a vendégek számára egész hónapon át. Ezen kívül, ha valakinek kedve támad, a szüretbe is betekintést nyerhet egy pár napra.
Üveg/Ház Borkereskedés
Budapest - Az Üveg/Ház egy különleges borkereskedés, ami egyben design bolt is, ráadásul nem is akárhol, hanem Budapest belvárosában. Az októberi olaszrizlinges eseménysorozat keretén belül kedvezményesen lehet hozzájutni az ezen szőlőfajtából készült tételekhez. 1-3 palack vásárlása esetén 10% kedvezményt biztosítanak, míg 4 palack felett 15%-kal alacsonyabb áron juthatnak hozzá kedvenc olaszrizlingjükhöz.
In Vino Veritas Borkereskedés
Budapest - Az októberi hónapban a Veritas üzleteiben is középpontban lesz az olaszrizling. 6 palackos olaszrizling-válogatást állítottak össze, melyet kedvezményes áron kínálnak egész hónapban. Ültetett olaszrizling-vakkóstolóval is várják a vendégeket az arra kijelölt napon. E mellett az összes Veritas üzletben egy-egy olaszrizlinget lehet ingyenesen megkóstolni a hónap folyamán.
Fülemüle Étterem
Budapest - A Fülemüle Étterem 2000 óta működik a Singer család vezetése alatt. Ez egy igazi családi vállalkozás, ahol mindenki a vendégek kedvét keresi. Az étlapon közép-európai zsidó és tradicionális ételek szerepelnek. Az októberi hónapban az olaszrizlingre fókuszáló étterem kedvezményesen kínálja majd az e fajtából készült tételeket. Pohárra és palackkal is lehetőség lesz megkóstolni a hónap fajtáját.
Selection.hu Borszaküzlet
Budapest - A III. kerületi Selection.hu Borszaküzlet is csatlakozott az Olaszrizling Október programhoz. Így egész hónapon át minden olaszrizlinget, ami a weboldalukon és a szaküzletükben található, 15%-os kedvezménnyel kapható. Az egyszerű keresés érdekében egy külön olaszrizling menüben tekinthetőek meg a weboldalon az ajánlatok. Mindezek mellett kedvezményes árú többféle borcsomag ajánlattal is készülnek a hónapban.
CEWI
Budapest - Az  elmúlt 10 év olaszrizlingjei a CEWI-nél. Minden évjárat egy-egy kiemelkedő tételét mutatja be Horkay András a CEWI októberi kóstolóján. A kóstolón megízlelhetik, hogy mit mutat az olaszrizling az elmúlt 10 évben, mely évjáratok voltak kiemelkedőek. További információ az időpontról és a borsorról hamarosan. Jelentkezni a kostolo@cewi.hu címen!
DiVino Gozsdu
Budapest - Budapest belvárosában található DiVino Gozsdu is csatlakozott az Olaszrizling Október programjához. Minden hónapban készítenek kóstolósort a borbárban, így októberben egy olaszrizling-kóstolóval várják a vendégeket vasárnaptól szerdáig. 2000 forintért ötféle tételt is megízlelhetnek a fiatal borászoktól: Kamocsay, Gál Peti, Konyári Dani, Homola és Laposa.
Mi a Kő Étterem
Köveskál - Az Olaszrizling Októberhez a köveskáli Mi A Kő étterem és borbár, valamint a  Káli-medencei Borok Háza is csatlakozta. A helyi borászok - Pálffy, Káli Kövek, Kőróka, Kaál Villa, Trombitás - rizlingjeiből októberre egy kóstoló sort készítenek, valamint a hónapban mindig lesz egy étel ami a rizlingről szól, mint például rizling leves, rizling krém brülé.
Az étlapon, és a hírekben a találó Rizling Riadó néven találják meg a programot.
Kistücsök Étterem
Balatonszemes - A balatonszemesi Kistücsök Étterem méltán híres regionális ízeiről és kimeríthetetlen borlapjáról. Októberben minden az olaszrizling körül forog a családi étteremben. Az amúgy is széles olaszrizling-kínálat kibővül, és pohárra is kóstolhatóak lesznek a tételek. Emellett kifejezettem egy-egy olaszrizlinghez készítenek hozzáillő ételeket, így gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak a vendégek.
Wine&Go
Budapest - A Wine&Go online borkereskedés egész évben az olaszrizlingre koncentrál, és októberben kifejezetten nagy hangsúlyt kap ez a szőlőfajta. Bármennyi és bármelyik olaszrizling weboldalon történő megrendelése esetén 15% kedvezményt biztosítanak minden kedves vásárlónak. Kedden és csütörtökön ingyen kiszállítják Budapesten, országosan pedig 15.000 Ft felett szállítanak térítésmentesen.
Laposa Birtok
Badacsony - Az Olaszrizling Október keretein belül a Laposa Birtokon az elmúlt 10 év olaszrizlingjeinek kóstolására nyílik lehetőség a hét minden napján. A különleges tételek mellett a pincészet kiváló minőségű borai is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felejthetetlen estét töltsön el nálunk, legyen szó kisebb csoportokról, baráti összejövetelekről, céges rendezvényről.
A borok mellé helyi termelők kimagasló minőségű sajtjai, sonkái társulnak, de kóstolhat kacsamáj pástétomot szarvasgombás vajjal és az olaszrizling tortát sem érdemes kihagyni.
Októberben az Olaszrizlingek 6 palack vásárlása felett 10% kedvezménnyel kaphatóak!
Többi rendezvényünk  az „alkalmi programok” menü pont alatt találhatók.
Lídia Borház
Zánka - A Zánkán található Lídia Borház is részt vesz az Olaszrizling Október programsorozatban, melynek keretén belül egy igazi kulináris felfedezőútra hívja a vendégeket a Balaton-felvidék egyik legszebb ékszerdobozába, a festői Nivegy-völgybe! Lehetőség nyílik bor-taxival bejárni a környék lankáit, finom borokat és házias ételeket kóstolni, és mindemellett élvezni a magával ragadó balatoni panorámát. Megtapasztalhatja a helyi borászok vendégszeretetét, a hamisítatlan Balaton-felvidéki életérzést, melyet a pincészetek és vendéglátók nyújtanak. Családjával, barátaival pénteki bortúrákon vehetnek részt vagy saját igényei szerint egyeztessen egyedi időpontot.
Symbol Budapest
Budapest - Az Olaszrizling Október programban részt vesz az óbudai Symbol Budapest is. Egész hónapban nagy hangsúlyt fektetnek a fajtára. A vendégek még több olaszrizling közül válogathatnak, mint például Ruppert, Bock, Szászi, Laposa és Vylyan. A borok mellett több féle étellel és egyedülálló zenével várják a vendégeket.
Tomopulosz Vinotéka
Budapest - Az októberi hónapban az olaszrizling lesz a középpontban a Tomopulosz Vinotékában is. A Kolonics Somlói olaszrizling és Wunderlich Olaszrizling 2012 5300 forint helyett csak 3333 forintba kerül majd a boltban. Az üzletben kellemes környezetben borszakértők segítségével válogathat a kínálatból.