Olaszrizling Október a Szél Fiai Fogadóban - október 1-31.

Nyúl - A Pannonhalmi borvidéken található a Szél Fiai Fogadó, ahol októberben több programmal is várják az olaszrizling szerelmeseit. A Nyúl településen elhelyezkedő fogadó és pincészet olaszrizling tematikával borkóstolót, borvacsorát és hétvégi programot (pénteken-szombaton) is kínál a vendégek számára egész hónapon át. Ezen kívül, ha valakinek kedve támad a szüretbe is betekintést nyerhet egy pár napra.
1. Borkóstoló a pincében:
  • Müller-Thurgau , "szemelt" 2013, borvidéki arany, megyei ezüstérmes
  • Nyúl-Yorki-i Priszling 2013, borvidéki és megyei borverseny aranyérmes
  • Decemberi Olaszrizling 2011 "Botrysweet" : aszús, töppedt olaszrizling, 2009 borkülönlegesség, borvidéki aranyérem
  • Zweigelt 2013 "Szűz" (kénezetlen és vegyszermentes), borvidéki ezüstérem
  • Peti-Felur Cuvée 2009 ( Cab Sav - Merlot) "Grand Reserve, borvidéki arany és megyei ezüstérem
Díja: (5 +1 minta) 2.250 Ft/fő
Az ár langalló, sajt, alma, dió borválasztókat tartalmazza.

2. Olaszrizling hétvégék a Szél Fiai Fogadó & Celláriumban
Időpont: 2014. október, péntek-szombat
Elhelyezés: franciaágyas lakosztályokban (a szobaár a svédasztalos reggelit tartalmazza)
Ellátás: félpanziós ellátás nagymama ajánlata szerint (***)
Első nap
  • Gyertyafényes vacsora a fogadó éttermében:
  • köszöntőital: hölgyeknek a pincészt sangria bora, uraknak házi kisüsti törkölypálinka
  • a vacsora tartalmazza az előételt vagy levest, a főételt és a desszertet (nagymama napi ajánlata szerint)
  • a vacsorához egy palack bort kínálnak ajándékba
  • mindez élő zene mellett – Árpi bácsi zenekara
  • igény szerint borkóstoló a pincében (5 bor + alma, sajt borválasztókkal)
Második nap: Ünnepi vacsora
  • Roston sült libamáj Tokaji aszús, tormás-fügelekváros, mézes, reszelt gyömbéres mártással, pirított kaláccsal, Olaszrizling „szomorodni”borunkkal
  • Öntöttvas serpenyőben sült sertés szűzérme vargányakrémmel töltött, dióban megforgatott barátfülével és házi naspolya-vörösbormártással tálalva
  • Kardinális szelet házi baracklekvárral, vörösbormártással
Internet elérhetőség: itt és facebook
Csomagár
  • Az Olaszrizling Hétvége csomagár 29.900 Ft/fő/2éjszaka, amely tartalmazza:
  • a szállást, az ÁFÁT és az IFÁT
  • a svédasztalos reggelit
  • a gyertyafényes vacsorát, illetve az ünnepi vacsorát
  • az ajándékba adott egy palack bort
  • a borospincében tartott borkóstolót (5 bor kóstolásával, sajttálakkal)
  • a finn szauna, a kondicionáló-gépek, illetve a vezeték nélküli internet díjmentes használhatják
Akciós ár: 23 000 Ft/fő/2 éj
3. Szüreti hétvége
Azon vendégeket, akik legalább 2 éjszakát töltenek el Fogadónkban, vendégül látják 5 féle díjazott, "Pannonhalmi Borvidék"-i bor kóstolójára a borpincében, továbbá családonként egy palack vörösbort készítenek be a vendégek szobájába. Vendégek számára legalább két éjszakás foglalás esetén 10% további kedvezményt nyújtanak.
Szállásdíj: Ft / fő / éj
6.000 Ft , 4 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
7.000 Ft , 3 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
8.000 Ft , 2 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
Csomagajánlat időtartama: szüreti időszakban, kisebb csoportok részére. A kedvezményes szállás, déli étkezés és a kóstoló a szüreti program része, külön költség nélkül.
  • Szüret & Báránypaprikás & Borkóstoló a borpincében
  • Délelőtt 9-12h között „fröccsös-pogácsás” szüret a szőlőben
  • Ebéd: báránypaprikás, túrós kapros házisütemény hársmézzel és langyos tejfellel locsolva
  • Csendes pihenő
  • Borkóstoló a pincében, Olaszrizling , Sauvignon, Tramini, Kékfrankos, Zweigelt sort kóstolva.
4. Gourmet Menü októberi Olaszrizling Porgram 2014
A menüsor az alábbi étlekből választhatók és egységesen 4.400 Ft árban.

Előételek:
  • Kacsa és borjúmáj pástétom aszalt körtével készítve, ruccolával és erdei vörös-áfonyával, kemencés kenyérlángossal
  • Saját pácolású és füstölésű szürkemarha fehérpecsenye carpaccio fügés tormalekvárral, kemencés kenyérlángossal
  • Pityókás vargánya cappuccino borral főzve, zeller chips-szel, kemencés kenyérlángossal
  • Hideg vörösboros gyümölcs leves csokoládés vörös áfonyával
  • Olaszrizling borleves mentás „hólabdával”
Főételek:
  • Otelló bormártásban főtt vadmalac ragú, körítve burgonyabejglivel, erdei áfonyával
  • "Sárkánylik" Pecsenye (nevét nem arról kapta...) - sertéstarja és bélszín csíkok hirtelen kisütve, pikánsan csípős paradicsomos mártásban párolva, majd burgonyberébe (cacok, cicege, tócsni) töltve
  • "Duroc" Koca  szűzpecsenyéje öntöttvas serpenyőben grillezve, bébi tökbe töltött zsályamártással főtt árpagyöngy „rizottó”-val, grill zöldségekkel
  • Serpenyős, kemencés "veguszta" - Serpenyőben tálalva: burgonyabejgli vajon pirítva, roppanós zöldségekkel körítve, paradicsommal , bazsalikommal és mozarellával fedve, reszelt parmezán sajttal hintve, majd serpenyőben kemencében átsütve
Desszert:
  • Tibor Apátok Palacsintája, langyos gesztenyevirág mézzel csurgatva, flambírozott eperrel
  •     - amivel töltjük: főzött gesztenyekrém, meghintve vörösborban posírozott aszalt gyümölcsökkel
  • Képviselőfánk ikrek, gesztenyével és Olaszrizlinges sárgabarack velővel
  • Triplacsoki "After Eight"