Nyúl - A Pannonhalmi borvidéken található a Szél Fiai Fogadó, ahol októberben több programmal is várják az olaszrizling szerelmeseit. A Nyúl településen elhelyezkedő fogadó és pincészet olaszrizling tematikával borkóstolót, borvacsorát és hétvégi programot (pénteken-szombaton) is kínál a vendégek számára egész hónapon át. Ezen kívül, ha valakinek kedve támad a szüretbe is betekintést nyerhet egy pár napra.
1. Borkóstoló a pincében:
- Müller-Thurgau , "szemelt" 2013, borvidéki arany, megyei ezüstérmes
- Nyúl-Yorki-i Priszling 2013, borvidéki és megyei borverseny aranyérmes
- Decemberi Olaszrizling 2011 "Botrysweet" : aszús, töppedt olaszrizling, 2009 borkülönlegesség, borvidéki aranyérem
- Zweigelt 2013 "Szűz" (kénezetlen és vegyszermentes), borvidéki ezüstérem
- Peti-Felur Cuvée 2009 ( Cab Sav - Merlot) "Grand Reserve, borvidéki arany és megyei ezüstérem
Díja: (5 +1 minta) 2.250 Ft/fő
Az ár langalló, sajt, alma, dió borválasztókat tartalmazza.
2. Olaszrizling hétvégék a Szél Fiai Fogadó & Celláriumban
2. Olaszrizling hétvégék a Szél Fiai Fogadó & Celláriumban
Időpont: 2014. október, péntek-szombat
Elhelyezés: franciaágyas lakosztályokban (a szobaár a svédasztalos reggelit tartalmazza)
Ellátás: félpanziós ellátás nagymama ajánlata szerint (***)
Elhelyezés: franciaágyas lakosztályokban (a szobaár a svédasztalos reggelit tartalmazza)
Ellátás: félpanziós ellátás nagymama ajánlata szerint (***)
Első nap
- Gyertyafényes vacsora a fogadó éttermében:
- köszöntőital: hölgyeknek a pincészt sangria bora, uraknak házi kisüsti törkölypálinka
- a vacsora tartalmazza az előételt vagy levest, a főételt és a desszertet (nagymama napi ajánlata szerint)
- a vacsorához egy palack bort kínálnak ajándékba
- mindez élő zene mellett – Árpi bácsi zenekara
- igény szerint borkóstoló a pincében (5 bor + alma, sajt borválasztókkal)
Második nap: Ünnepi vacsora
- Roston sült libamáj Tokaji aszús, tormás-fügelekváros, mézes, reszelt gyömbéres mártással, pirított kaláccsal, Olaszrizling „szomorodni”borunkkal
- Öntöttvas serpenyőben sült sertés szűzérme vargányakrémmel töltött, dióban megforgatott barátfülével és házi naspolya-vörösbormártással tálalva
- Kardinális szelet házi baracklekvárral, vörösbormártással
Csomagár
- Az Olaszrizling Hétvége csomagár 29.900 Ft/fő/2éjszaka, amely tartalmazza:
- a szállást, az ÁFÁT és az IFÁT
- a svédasztalos reggelit
- a gyertyafényes vacsorát, illetve az ünnepi vacsorát
- az ajándékba adott egy palack bort
- a borospincében tartott borkóstolót (5 bor kóstolásával, sajttálakkal)
- a finn szauna, a kondicionáló-gépek, illetve a vezeték nélküli internet díjmentes használhatják
Akciós ár: 23 000 Ft/fő/2 éj
3. Szüreti hétvége
Azon vendégeket, akik legalább 2 éjszakát töltenek el Fogadónkban, vendégül látják 5 féle díjazott, "Pannonhalmi Borvidék"-i bor kóstolójára a borpincében, továbbá családonként egy palack vörösbort készítenek be a vendégek szobájába. Vendégek számára legalább két éjszakás foglalás esetén 10% további kedvezményt nyújtanak.
Szállásdíj: Ft / fő / éj
6.000 Ft , 4 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
7.000 Ft , 3 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
8.000 Ft , 2 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
6.000 Ft , 4 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
7.000 Ft , 3 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
8.000 Ft , 2 fő/ 2 szobás lakosztály elhelyezés esetén
Csomagajánlat időtartama: szüreti időszakban, kisebb csoportok részére. A kedvezményes szállás, déli étkezés és a kóstoló a szüreti program része, külön költség nélkül.
- Szüret & Báránypaprikás & Borkóstoló a borpincében
- Délelőtt 9-12h között „fröccsös-pogácsás” szüret a szőlőben
- Ebéd: báránypaprikás, túrós kapros házisütemény hársmézzel és langyos tejfellel locsolva
- Csendes pihenő
- Borkóstoló a pincében, Olaszrizling , Sauvignon, Tramini, Kékfrankos, Zweigelt sort kóstolva.
4. Gourmet Menü októberi Olaszrizling Porgram 2014
A menüsor az alábbi étlekből választhatók és egységesen 4.400 Ft árban.
Előételek:
A menüsor az alábbi étlekből választhatók és egységesen 4.400 Ft árban.
Előételek:
- Kacsa és borjúmáj pástétom aszalt körtével készítve, ruccolával és erdei vörös-áfonyával, kemencés kenyérlángossal
- Saját pácolású és füstölésű szürkemarha fehérpecsenye carpaccio fügés tormalekvárral, kemencés kenyérlángossal
- Pityókás vargánya cappuccino borral főzve, zeller chips-szel, kemencés kenyérlángossal
- Hideg vörösboros gyümölcs leves csokoládés vörös áfonyával
- Olaszrizling borleves mentás „hólabdával”
Főételek:
- Otelló bormártásban főtt vadmalac ragú, körítve burgonyabejglivel, erdei áfonyával
- "Sárkánylik" Pecsenye (nevét nem arról kapta...) - sertéstarja és bélszín csíkok hirtelen kisütve, pikánsan csípős paradicsomos mártásban párolva, majd burgonyberébe (cacok, cicege, tócsni) töltve
- "Duroc" Koca szűzpecsenyéje öntöttvas serpenyőben grillezve, bébi tökbe töltött zsályamártással főtt árpagyöngy „rizottó”-val, grill zöldségekkel
- Serpenyős, kemencés "veguszta" - Serpenyőben tálalva: burgonyabejgli vajon pirítva, roppanós zöldségekkel körítve, paradicsommal , bazsalikommal és mozarellával fedve, reszelt parmezán sajttal hintve, majd serpenyőben kemencében átsütve
Desszert:
- Tibor Apátok Palacsintája, langyos gesztenyevirág mézzel csurgatva, flambírozott eperrel
- - amivel töltjük: főzött gesztenyekrém, meghintve vörösborban posírozott aszalt gyümölcsökkel
- Képviselőfánk ikrek, gesztenyével és Olaszrizlinges sárgabarack velővel
- Triplacsoki "After Eight"