Figula borvacsora a Festetics Helikon Tavernában, október 11.

A Festetics Taverna Borklub és a Bock Bisztró Balaton szeretettel várja vendégeit soron következő borvacsorájára történelmi pincéjébe!
Időpont: október 11.
A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel.
Pincészetük elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk. Fő fajtáik: olaszrizling, zenit, szürkebarát, chardonnay, sauvignon blanc, semillon, muscat lunel, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos.
Boraik készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása. Választékukban helyet kapnak a könnyű, gyümölcsös, fiatalos és a nagytestű, kései szüretelésű, hosszan érlelt borok is, amelyek természetesen a borászati technológiát is kettéosztják. Céljuk egyedi pincestílus kialakítása, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez.
Menü és italsor:
  • Lazactatár Wassabis dippel / Figula Pécselyi Cabernet Sauvignon Rosé 2013 Válogatás
  • Vargánya krémleves hamis tojással / Figula Sáfránykert 2012
  • Sertésszűz „Hentes” módra / Figula Sóskút 2011
  • Almás tortácska Calvados krémmel / Figula Kései Pinot Gris 2011
Részvételi díj: 8.900 Ft / fő
Asztalfoglalás: info@bockbisztrobalaton.hu Tel.: +36 83 348 004