Élményszüret a Gasztrosétányon, október 23-26.

Az októberi hosszú hétvégén minden nap 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret vége felé a legnemesebb borok és pezsgők mellett mustot, murcit és néhány pincében már újbort is lehet majd kóstolni. A sajtkészítés-bemutató mellett mindenki kipróbálhatja, milyen vajat köpülni, illetve a kicsik és nagyok is próbára tehetik magukat tökfaragásban.
Nyitott pincék:
  • Gradowski Birtok
Gradowski Grill: grillen készült ételek nagy választékban
  • Milán Pince
Bográcsban főtt ételek
  • Gombai Pezsgőpince
Őszi újbor- és pezsgőkóstoló
  • Árpás László Sonkamester Pincéje
2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek; kemencében és grillen készült ételek
  • Halmi Pince
Rózsa- és egyéb kézműves szörpök, gyógynövények és teák vására; házi sütemények és lekvárok kóstolója és vására
  • Takáts Pince
Egytálételek, pogácsa és palacsinta
  • Kácsor „Kíra” Pince
Házi rétes, libatepertőkrémes kenyér, tepertős pogácsa és borkóstoló
  • Rezeda Terasz
Az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója – házias ételek és elő zene kíséretében
  • Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
Etyeki eszem-iszom: szekszárdi borok kóstolója és vására; házi készítésű ételek; elő zene
  • Dvorák Pince
A tollfosztástól a tányérig: házias ételek helyi alapanyagokból - akár a vendégek segítségével elkészítve.
Sertéstokány Dvorák-módra és fahéjas „almacsinta”
  • Etyeki Sajtútállomás
Sajtkészítés-bemutató, vajköpülés
„Pusztabusztúra” – traktorozás a szőlő körül (indulás a buszfordulóból!)
  • Rókusfalvy Birtok:
Bor- és pezsgőkóstoló házi pogácsával és mártogatós szószokkal
Tökfaragás kicsiknek és nagyoknak, gyereksarok készségfejlesztő foglalkozásokkal és játékokkal
Készítsd el saját tűzzománc ékszered – előzetes bejelentkezés alapján
Kézműves kiállítás és vásár: Szilaj Eszter ékszerész bemutatója; fotódoboz – egyedi fotóval ellátott, igényes ajándéktárgyak; kézműves csokoládék